Δρομολόγια πλοίων
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Η Πρόεδρος στο Καστελόριζο… - Άρθρο του Δημήτρη Παξινού

Με αφορμή την επίσκεψή της βγαίνουν στον αέρα οι δεκάδες ειδικοί που υπάρχουν στην Ελλάδα επί παντός επιστητού και μας κατακλύζουν με τις κοσμοϊστορικές απόψεις τους και τα αντίστοιχα ερωτήματα. Όπως τι θα γίνει αν η Τουρκία με τα πολεμικά της εισέλθει στα χωρικά μας ύδατα κατά την διάρκεια της επίσκεψης και πως θα αντιδράσουμε. Ιδού το μεγάλο ερώτημα αντίστοιχο με το φιλοσοφικό του Άμλετ Να ζει κανείς η να μη ζει.

Τα πράγματα όπως πάντα είναι απλά και μόνο η πολυπλοκότητα του μυαλού μας τα συσκοτίζει. Η κ. Σακελλαροπούλου, όπως επισκέφθηκε το Αγαθονήσι, θα επισκεφθεί και το Καστελόριζο, μέρος της Ελληνικής Επικράτειας ακόμα κι αν αυτό βρίσκονταν στη Μαύρη θάλασσα. Τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο. Κι αυτό, άσχετα με την προκλητικότητα των Τούρκων στη περιοχή που αλωνίζουν και τρομοκρατούν και απειλούν.

 

Για όσους γνωρίζουν τη γυναίκα ξέρουν ότι ασκούσε και ασκεί τα όποια καθήκοντά της, οι περιστάσεις την καλούν και εν προκειμένω της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, με προσήλωση, αυστηρότητα, κι αν χρειασθεί, με αυταπάρνηση. Χωρίς κομπορρημοσύνες.

Άλλωστε δεν είναι πολιτικός. Δεν είναι πολιτικάντης. Δεν το ξέρει το άθλημα.

Οι συγκυρίες την έφεραν στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα. Αθόρυβη και ουσιαστική, μετρά τα βήματά της και προχωρεί σ’ αυτό που προστάζει το ήθος η αξιωσύνη και ο πατριωτισμός της. Ο πατριωτισμός είναι ένα προσωπικό άφθαρτο βίωμα, κάτι σαν θρησκεία, συνδεδεμένο με την ψυχή κάθε ανθρώπου ενέχον και το θεϊκό στοιχείο που ενυπάρχει μέσα μας. 

Επισκέπτεται λοιπόν ένα νησί της Ελλάδας. Ακριτικό, με ό,τι αυτό συμβολίζει. Και συμβολίζει, όπως για κάθε Έλληνα την υπέρτατη αξία που έχει η αγάπη για την πατρίδα, ως το υπέρτατο αγαθό, που περικλείει όλες τις άλλες αρετές. Αλλιώς είσαι ένας ανιθαγενής χωρίς ταυτότητα, προσωπικότητα. Απλώς δεν υπάρχεις.

Δεν θέλει να γίνει η Μεγάλη Αικατερίνη. Θέλει να είναι η Κατερίνα και με τις πράξεις της να φανεί αντάξια του υψηλού αξιώματός της και να μεταλαμπαδεύσει κάποιες αξίες ελληνικές, που όμως κατέστησαν παγκόσμιες και φωτοδοτούν τον κόσμο. Πολύ πεισματάρα κι ας μην της φαίνεται. Αρχή άνδρα δείκνυσι.

 

Πηγή: militaire.gr

Διαβάστε επίσης

image descriptionΔημήτρης Παξινός

Η Τουρκάλα δικηγόρος Εbru Timtik καταδικάστηκε πέρσι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020 πέθανε σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, ενώ πραγματ...

image descriptionΔημήτρης Παξινός

Η αλαζονεία είναι σαν το σαράκι που τρώει τα εσώτερα και ξυπνά τα κατώτερα ένστικτα. Αναγνωρίζεται μόνο από τους γύρω, ποτέ από τον ίδιο.   Γράφει ο Δημήτρης Παξινός -      Ο ρωμαί...