Δρομολόγια πλοίων
image description
image description

Η πρώτη της Οργανωτικής Επιτροπής του 12ου Φεστιβάλ Φιστικιού

 

Στο ειδυλλιακό περιβάλλον του Πύργου Ράλλη φιλοξενήθηκε η εκδήλωση για την παρουσίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του 12ου Φεστιβάλ Φιστικιού χθες Τετάρτη 22 Ιουλίου στις 19.30 το απόγευμα.

 

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση  της Οργανωτικής Επιτροπής χαρακτηρίστηκε από πολύ ενθουσιασμό και διάθεση συνεργασίας.

 

Στο πάνελ ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Μαίρη Κουκούλη και η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Μαριλένα Γιαννούλη. Ανάμεσα στους παρευρισκομένους οι αντιδήμαρχοι της Αίγινας κ. Ν. Πτερούδης, κ. Δ. Καραγιάννης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σ. Θεριανός, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Π. Κασιμάκης, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, μέλη του συμβουλίου της  ΚΕΔΑ και αρκετοί φίλοι  του Φεστιβάλ Φιστικιού.

 

 

Η κ. Μ. Γιαννούλη καλωσόρισε  τους καλεσμένους της εκδήλωσης και διαβεβαίωσε πως το «Φεστιβάλ θα  γίνει φέτος», απαντώντας σε ένα ερώτημα που κάθε χρόνο εδώ και δώδεκα χρόνια κάποιοι κακόβουλοι διακινούν στην παραλία και στα καφέ της Αίγινας, «μα θα γίνει φέτος  το Φεστιβάλ». Φέτος ακόμα περισσότερο λόγω των ειδικών συνθηκών το ερώτημα αυτό  διατυπώθηκε και δικαιολογημένα. Την εκδήλωση χαιρέτισαν στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Ι. Ζορμπάς και η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Μ. Κουκούλη. Ακολούθησε η παρουσίαση των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής την οποία απαρτίζουν πολλά παλαιά στελέχη του  Φεστιβάλ των πρώτων διοργανώσεων αλλά και ακόμα περισσότερα νέα μέλη που κομίζουν αέρα ανανέωσης και δημιουργίας.

 

Ιδιαίτερη έμφαση  και βαρύτητα δίνεται φέτος  στη  συμμετοχή στην Οργανωτική δύο μελών, ενός γιατρού (Γρ. Γαλάνης) και ενός νομικού (Στ. Λαμπαδάριος) που κρίθηκαν απαραίτητοι λόγω της καινούργιας συνθήκης διοργάνωσης τέτοιων εκδηλώσεων λόγω του κορονοϊού.

 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην παρουσίαση της αφίσας του Φεστιβάλ. Πρόκειται  για ένα ζωγραφικό έργο ενός μαθητή της Γ΄τάξης Δημοτικού Σχολείου. Την ιδέα είχε ο εικαστικός κ. Νεκτάριος Κοντοβράκης ο οποίος πρότεινε στην Επιτροπή, όταν  του προτάθηκε να προσφέρει ένα έργο του για  την αφίσα  του Φεστιβάλ, να ζωγραφίσουν μαθητές μια φιστικιά. Έτσι προέκυψε το συγκεκριμένο έργο μέσα από τη συμμετοχή πολλών μαθητών και μαθητριών από όλα τα Δημοτικά Σχολεία της Αίγινας.

 

 

 

 

Η ομάδα Γαστρονομίας  επιστρέφει μετά από τρία  χρόνια απουσίας της από το Φεστιβάλ και υπόσχεται πολλές ιδέες, δράσεις και ένα μεγάλο και πλούσιο πρόγραμμα γεύσεων. Η κ. Ράνια Πετρά – Κορναράκη που μίλησε αναφέρθηκε στην επιστροφή της ομάδας τους που αδικαιολόγητα είχε αποκλειστεί από τις προηγούμενες διοργανώσεις, μίλησε για την ιδέα  της παιδικής μαγειρικής και τέλος παρουσίασε  το φετινό θέμα  της ομάδας που είναι ένα πάντρεμα αμπελιού και φιστικιάς μέσα από τα τοπικά προϊόντα της Αίγινας, μια ιδέα  που όπως αναφέρθηκε ξεκίνησε από την εργασία  των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Αίγινας με θέμα «Άμπελος η Αιγιναία».

 

Στην παρουσίαση κλήθηκαν και μίλησαν ο αντιπρόεδρος κ. Στράτος Πανταβός, ο εικαστικός κ. Ν. Κοντοβράκης, εκ μέρους της παιδικής ψυχαγωγίας η κ. Αθηνά Χαρτοφύλακα, η υπεύθυνη παραγωγής του Φεστιβάλ κ. Λένα Μαρίνη, η υπεύθυνη μάρκετινγκ κ. Ανθή Λουΐζου, η υπεύθυνη προγράμματος κ. Τ. Στάθη,  και ο ιατρός κ. Γρηγόρης Γαλάνης.

 

Σε όλους διανεμήθηκε ένας ενημερωτικός φάκελος με όλα τα ονόματα της επιτροπής αλλά και κατατοπιστικά κείμενα από κάθε τομέα και  ομάδα της διοργάνωσης

 

Η καλή διάθεση, το κέφι, ο ενθουσιασμός και η υπόσχεση συνεργασίας και προσφοράς όλων ήταν τα χαρακτηριστικά  της βραδιάς  που προοιωνίζουν μια καλή  και δυνατή διοργάνωση. Ένα Φεστιβάλ με άρωμα πρώτων χρόνων, με επιστροφή παλαιών και δοκιμασμένων στελεχών  αλλά με όπλα την εμπειρία, τη γνώση, τη σιγουριά  και την επιθυμία ενός δυναμικού restart.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

image descriptionΑίγινα

  Η πρώτη διανομή  τροφίμων και υγειονομικού υλικού από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο του Δήμου Αίγινας ξεκινά στις 28 Ιουλίου.   Το κοινωνικό παντοπωλείο λειτουργεί για π...

image descriptionΑίγινα

Τη Δευτέρα 27 Ιουλίου, στις 20:30, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ανδρέα Καψάλη στην Αίγινα, με τίτλο "Ψαρεύοντας έρχεται η θάλασσα". Πρόκειται για συναυλ...

image descriptionΑίγινα

Τιμητική εκδήλωση τον Αύγουστο στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης.   Του Γιώργου Μπήτρου   Τιμή στους σφουγγαράδες της Αίγινας θα αποδώσει η έκθεση φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί στ...

image descriptionΑίγινα

  Το μακρινό Σεπτέμβριο  του 1958 και καθώς η "Εθνική μας σταρ" έκανε τα πρώτα κινηματογραφικά της βήματα, βρέθηκε για τις ανάγκες των γυρισμάτων της ταινίας "Διακοπές στην Αίγινα"...