Δρομολόγια πλοίων
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Έσπασαν την καραντίνα και έκαναν πορεία διαμαρτυρίας στο αστυνομικό τμήμα του Κρανιδίου οι πρόσφυγες από το "Γαλαξία"

Την καραντίνα 15 ημερών στην οποία έχουν θέσει οι αρχές τη δομή στο Κρανίδι από χθες, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού, έσπασαν σήμερα πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι κινήθηκαν προς το Κρανίδι.

 

Συγκεκριμένα, περίπου 150 από τους 500 αιτούντες άσυλο που διαμένουν στη δομή στο Πόρτο Χέλι, πραγματοποίησαν πορεία προς το κέντρο της πόλης, το μεσημέρι της Τετάρτης.

 

Οι πρόσφυγες και μετανάστες κατάφεραν να παρακάμψουν τον αστυνομικό κλοιό και πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας, φτάνοντας έξω από το αστυνομικό τμήμα.

 

Η διαμαρτυρία τους πραγματοποιήθηκε, με αφορμή τον ισχυρισμό κάποιου πως δεν είναι νόμιμη η καραντίνα που επιβλήθηκε μετά τα τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού.

 

Επι ποδός βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις ενώ καταστηματάρχες κλείνουν εσπευσμένα τα μαγαζιά τους για τον φόβο επεισοδίων, αναφέρθηκε επίσης.

 

 

Γ. Γεωργόπουλος: Η Αστυνομία παρακολουθούσε αμέριμνα να συντελείται ένα έγκλημα κατά των κατοίκων της Ερμιονίδας

 

Την 25η Μαϊου 2020, μετά από εγκληματική καθυστέρηση 5 ημερών και κατόπιν έντονων διαμαρτυριών της Δημοτικής Αρχής, έγινε από κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. τεστ για COVID-19 μόνο σε 125 από τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες και μετανάστες στο κέντρο φιλοξενίας στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας», αφού οι υπόλοιποι 340 φιλοξενούμενοι δεν δέχτηκαν να εξεταστούν.

Τα αποτελέσματα βγήκαν την επόμενη μέρα και βρέθηκαν θετικά 3 δείγματα.

Ως εκ τούτου, το ξενοδοχείο «Γαλαξίας» μπήκε από την 26η Μαϊου εκ νέου σε αυστηρή δεκαπενθήμερη καραντίνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης & Ασύλου, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Τεύχος Β’, Αρ. Φύλλου 2019, 26/05/2020).

Σύμφωνα με την εν λόγω Κοινή Υπουργική Απόφαση, η Ελληνική Αστυνομία ορίζεται ως αποκλειστικά υπεύθυνη για την τήρηση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των φιλοξενούμενων προσφύγων και μεταναστών στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας».

Το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Μαϊου 2020, όλοι οι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες και μετανάστες βγήκαν ανενόχλητοι έξω από το ξενοδοχείο «Γαλαξίας» σπάζοντας την καραντίνα και περίπου διακόσιοι από αυτούς πραγματοποίησαν επί ώρες πορεία διαμαρτυρίας, φθάνοντας στην κεντρική Πλατεία του Κρανιδίου διανύοντας μια απόσταση περίπου 7 χιλιομέτρων με τα πόδια.

Η Ελληνική Αστυνομία, καθ’ ύλην αρμόδια για την τήρηση των μέτρων προστασίας, αντί να τους περιορίσει στο χώρο του ξενοδοχείου «Γαλαξίας», προτίμησε να τους συνοδεύσει μέχρι το Κρανίδι!

Τα πληρώματα πέντε περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας αντί να εφαρμόσουν το Νόμο, παρακολουθούσαν αμέριμνα να συντελείται ένα έγκλημα κατά των κατοίκων και των επισκεπτών της Ερμιονίδας, κάτι το οποίο αποτελεί παράβαση καθήκοντος και άμεση συνέργεια σε παράβαση μέτρων για πρόληψη ασθενειών, σύμφωνα με το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα.

Ήδη από τις προηγούμενες μέρες οι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες και μετανάστες είχαν δείξει άγριες διαθέσεις αφού δεν δέχτηκαν να κάνουν τεστ οι περισσότεροι από αυτούς, ενώ το απόγευμα της 26ης Μαϊου έξω από το ξενοδοχείο «Γαλαξίας», επιτέθηκαν σε τηλεοπτικό συνεργείο του ΑΝΤ1 σπάζοντας το τρίποδο της κάμερας.

Γι’ αυτό, θα έπρεπε άμεσα η Ελληνική Αστυνομία να ενισχύσει με ικανό αριθμό ανδρών την φύλαξη του ξενοδοχείου, ώστε να μην φθάσουμε στα σημερινά απαράδεκτα γεγονότα, όπου πλήθος εξαγριωμένων προσφύγων και μεταναστών, δυνάμει φορέων του κορωνοϊού, να φθάνει μέχρι την κεντρική πλατεία του Κρανιδίου και να έρχεται σε λεκτικές αντιπαραθέσεις με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής.

Εκτός εάν πιστεύουν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι θα πρέπει οι κάτοικοι της Ερμιονίδας να πάρουν το Νόμο στα χέρια τους.

Καλώ, λοιπόν, άμεσα τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να πράξουν τα δέοντα και να εφαρμόσουν τον Νόμο του Ελληνικού Κράτους για αυστηρό περιορισμό της μετακίνησης των μεταναστών μόνο εντός του ξενοδοχείου «Γαλαξίας».

Επαναλαμβάνω για μια ακόμα φορά πως η κατάσταση έχει ξεφύγει και είναι εξαιρετικά κρίσιμη, ενώ ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία είναι τεράστιος.

Επιτέλους, εφαρμόστε τους Νόμους και προστατέψτε τους Έλληνες Πολίτες!

 

 

Πηγή: ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 

Διαβάστε επίσης

image descriptionΕρμιονίδα

Αναφορά στον εισαγγελέα έκανε και ο Τάσος Λάμπρου για τα γεγονότα στην Ερμιονίδα:     ΑΝΑΦΟΡΑ Του Αναστάσιου Λάμπρου, κάτοικου Κρανιδίου Αργολίδας Κοιν: 1) Αστυνομική Διεύθυνση Αργ...

image descriptionΕρμιονίδα

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Αργολίδας κ. Γιάννη Ανδριανού κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Υπουργό Μετανάστευσης, μετά και την αποστολή απάντησης στη σχετική με αριθμό πρωτο...

image descriptionΕρμιονίδα

  Μονόδρομος η Πολιτική Συστράτευση σύμφωνα με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Αργολίδας.   Οι επαναλαμβανόμενοι άθλιοι χειρισμοί έρχονται να δημιουργήσουν ίχνη ξενοφοβίας και ρατσισμού ...

image descriptionΕρμιονίδα

Το δριμύ κατηγορώ του Δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλου  κατά της τοπικής αστυνομίας προκάλεσε η παραβίαση της καραντίνας από τους φιλοξενούμενους μετανάστες της δομής, οι οπ...

image descriptionΕρμιονίδα

  Σε σχετική Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα δομή φιλοξενίας προσφύγων στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» απάντησε ο αρμόδ...

image descriptionΕρμιονίδα

Στα Μέσα Ενημέρωσης ψάχνει τα νέα του ΕΟΔΥ για το Πορτοχέλι Για εμπαιγμό και αδιαφορία των υπευθύνων στις επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις του σχετικά με τον επανέλεγχο των διαμεν...

image descriptionΕρμιονίδα

  Τρία θετικά κρούσματα κορωνοϊού διαγνώστηκαν στους διαμένοντες στη δομή φιλοξενίας στο Πόρτο Χέλι Ερμιονίδας στην Αργολίδα  και τα υπουργεία Μετανάστευσης και Ασύλου, Προστασίας ...

image descriptionΕρμιονίδα

  Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι και οι φορείς στην Ερμιονίδα Αργολίδας, μετά από τον εντοπισμό νέου κρούσματος κορονοϊού, λίγες ώρες μετά την λήξη της καραντίνας, στο ξενοδοχείο που ...

image descriptionΕρμιονίδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟ Y     Ερώτηση Ανδριανού προς Μηταράκη: Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα κατάργησης της δομής φιλοξενίας προσφύγων στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» στην Ερμιονίδα και απομάκρυνσής ...