Δρομολόγια πλοίων
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιεροκλής Μιχαηλίδης και Γεράσιμος Σκιαδαρέσης στο Saronic on camera

Όλα ξεκίνησαν από μια παρτίδα τάβλι. Έτσι γνωρίστηκαν ο Φώντας και ο Κόλιας, οι δύο ήρωες  του κλασσικού μονόπρακτου του Δ. Κεχαΐδη στο  «Τάβλι». Όλα περιστρέφονται γύρω από το τάβλι. Η ζωή τους, τα σχέδια για το μέλλον, οι κομπίνες που σχεδιάζουν, η σχέση τους που από φιλική έγινε συγγενική.

Έτσι  τους παρακολουθούμε ένα καλοκαιρινό απόγευμα στην αυλή τους, πίνοντας καφέ να παίζουν άλλη μια παρτίδα σκάκι, να συνομιλούν και να καταστρώνουν άλλο ένα σχέδιο για να πιάσουν «την καλή». Δύο αναγνωρίσιμοι τύποι  της δεκαετίας  του ’70  από εκείνους που πάντα ήθελαν να ζήσουν μια καλύτερη ζωή. «Το τάβλι» θα έλεγε κανείς ότι αποτελεί μια ακτινογραφία  των ανθρώπων της εποχής, και οι δύο ήρωες πατάνε γερά πάνω στους χαρακτήρες και τη ψυχοσύνθεση πολλών τύπων του ελληνικού κινηματογράφου του ’60.

Ο Φώντας και ο Κόλιας είναι δύο  ρόλοι που πάντα οι έλληνες  ηθοποιοί θέλουν να παίξουν και δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το έργο αυτό επί 48 χρόνια παίζεται διαρκώς με αμείωτη επιτυχία.

Στην Αίγινα και στα πλαίσια  του 10ου Φεστιβάλ  Θεάτρου είχαμε τη χαρά να δούμε την παράσταση (29/7) με δύο σημαντικούς  και αγαπημένους από το κοινό ηθοποιούς, τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Γεράσιμο Σκιαδαρέση σε σκηνοθεσία Λευτέρη  Γιοβανίδη.

Μετά  την παράσταση δέχθηκαν να μιλήσουν στην κάμερα  του Saronic magazine για  το έργο και τους ρόλους τους.

Διαβάστε επίσης

image descriptionΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με ένα πλάνο σε ένα σποτ 40 δευτερολέπτων, με μονάχα 50 λέξεις αποτυπώνεται όλα όσα κλείνει μέσα του το ελληνικό καλοκαίρι. Ενα μήνυμα λιτό και απέριττο, γεμάτο με συναίσθηση. «Εύχ...